Blogi

Toimivat treenivaatteet osana onnistunutta treeniä

Toimivat treenivaatteet osana onnistunutta treeniä

Tiedätkö sen tunteen, kun olet ostanut uudet napakat, täydellisesti istuvat, hyvillä leikkauksilla sekä laadukkaista materiaaleista valmistetut treenivaatteet? Ne tärkeimmät varusteet, jotka varmistavat, että pystyt hyppimään satoja hyppyjä tai suorittamaan erilaisia eläinliikkeitä lattian rajassa ilman, että puolet ajasta menee housujen jatkuvaan nostamiseen tai paidan nykimiseen alaspäin. Jo treenin alussa tapahtunut sähläys vaikuttaa koko treenin kulkuun ja tuo epävarman olon.

Jos edellisistä hankinnoista on jo tovi ja tunnistat itsesi edeltävistä tilanteista, ota seuraavat vinkit haltuun uusia treenivaatteita metsästäessäsi!

Treenivaatteiden kestävyys

Mä arvostan erityisesti kestävyyttä treenikamoissa. 4 Days 4 Ever –aatteella eli neljä kertaa viikossa treenaaminen tarkoittaa, että vaatteet ovat kovassa käytössä jo yhden viikon aikana. Laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin kannattaa ehdottomasti panostaa. Jos ensimmäisen viikon jälkeen housut ovat menettäneet liikaa kimmoisuutta ja kiristysnauha vaeltelee vyötärösauman sisällä ties missä, on pettynyt fiilis koska rahat ovat menneet hukkaan.

TFW-mimmien kanssa pohditaan usein jumppatrikoiden läpinäkyvyyttä. Tähän on varmasti monia tekijöitä ja eri valmistajat huomioivat erilaisia ominaisuuksia, mutta yleisin tähän on ohut ja huokoinen materiaali. Se mahdollistaa kuitenkin toiminnallisen, kevyen, hengittävän ja joustavan liikkumisen. Naistreenaajille vahva suositukseni onkin myös panostaa hyviin ja kestäviin urheilualusvaatteisiin!

Istuvat ja tukevat vaatteet tuovat itsevarmuutta

Aina uuden sesongin kynnyksellä urheiluvaatekaupat pursuavat uutuuksia. On monenlaisia värejä, kuoseja, leikkauksia ja pituuksia! Tärkeintä on löytää omat jutut, jotka sopivat juuri sinulle. Sovittaessasi treenivaatteita testaa vielä parit lempiliikkeet läpi sekä myös ne, jotka saattavat tuoda haasteen uudelle vaatesetille. Väreistä ja kuoseista tulee aina pirteä fiilis, mutta näitä hankkiessa kannattaa kuitenkin pohtia mistä kohtaa mahdollisesti eniten hikoilet. Jos olet tyyppi, joka hikoilee takamuksesta, niin oletko varma, että haluat hommata juuri ne vaaleanharmaat housut? Entäs fanitatko perhoskuosia vielä kuukaudenkin päästä?

Erilaisia leikkauksia ja malleja kannattaa rohkeasti kokeilla, koska niiden avulla saat korostettua vartalostasi juuri niitä piirteitä, joista itse pidät eniten. Kun on hyvä fiilis itsestä, niin rautakin nousee paremmin!

Muista pestä treenivaatteet säännöllisesti

Kun uusi univormu treenaamiseen on hommattu, niin siitä on tärkeää pitää hyvää huolta. Näin varmistetaan, että vaatteet pysyvät hyvänä ja elävät pitkän iän. Suosittelen jo ostovaiheessa tsekkaamaan vaatteiden hoito-ohjeet, ettei ensimmäisen käyttökerran jälkeen tule ikäviä yllätyksiä. Pese treenivaatteet jokaisen hikitreenin jälkeen, tai vähintään laita ne mahdollisimman nopeasti kuivumaan. Varmasti moni pystyy allekirjoittamaan sen tunteen, kun oot unohtanut treenikamat kassiin isoon myttyyn liian pitkäksi ajaksi!

Kuinka usein treenivaatteita pitäisi/kannattaisi pestä? Tämä puhuttaa paljon (ja tästä voisi tehdä myös oman artikkelinsa :D). Toki pesu kuluttaa vaatetta, mutta hiki ja lika pinttyy vaatteisiin yllättävänkin nopeasti. Suosittelen pohtimaan, kumpi ongelma vaivaa sinua enemmän. Ota myös huomioon, että jos lika pääsee tukkimaan teknisen vaatteen huokoset, ominaisuus kärsii eikä vaate siirrä enää hikeä pois, saati pidä ihoa kuivana. Sähäkkää urheilijan arkea helpottaa se, että useissa pesukoneissa on oma urheiluvaatteiden pesuohjelma, jonka lisäksi kaupat ovat pullollaan erilaisia pesuainevaihtoehtoja sporttaajan pyykkipäivään. Suosittelen silti aina tarkistamaan treenivaatteen pesuohjeet ennen koneeseen laittoa ja pesemään ohjeiden mukaisesti.

Treenivaatteiden hoitoa varten, ota haltuun myös yhteistyökumppanimme Peak Performancen materiaaliopas!

Yhteenveto

1. Osta laadukkaita ja kestäviä treenivaatteita. Ajan mittaan säästät myös lompakkoa fiksuilla valinnoilla!
2. Testaa treenivaatteet ennen ostamista. Varmista erityisesti vaatteiden hengittävyys, istuvuus ja suosi sellaisia kuoseja, joista pidät vielä kuukaudenkin päästä!
3. Pese treenivaatteet säännöllisesti. Ja muista aina tarkastaa uusien treenivaatteiden pesuohjeet ennen koneeseen laittoa!

Aurinkoa viikkoon ja loistavia treenejä,

Coach Eerikäinen


Kokeile TFW-treeniä ilmaiseksi

Tilaamalla treeniohjelman saat sähköpostiisi neljä treeniä, jotka pystyt suorittamaan kotonasi vain omaa kehoasi vastuksena käyttäen. Nämä eivät ole tappotreenejä, vaan kokonaisuus on suunniteltu niin, että sinun on helppo aloittaa turvallinen ja järkevä harjoittelu kotonasi jo tänään. Treenit toimivat loistavasti myös valmistavana ohjelmana ennen varsinaisen TFW-harjoittelun aloittamista saleillamme. Ota homma haltuun ja nauti treeneistä!

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti. Lähettämällä lomakkeen liityt myös TFW Helsinki Oy:n uutiskirjelistalle. Halutessasi voit poistua uutiskirjelistalta helposti viestin lopussa olevan Unsubscribe-painikkeen avulla.

Leave a reply

[mc4wp_form id="306"]

Tilaamalla TFW Helsingin uutiskirjeen saat kuukausittain samassa paketissa uusimmat blogiartikkelit, vinkit hyvään oloon ja parempaan ruokavalioon, sekä tietysti ensimmäisenä tiedon TFW Helsingin uusista seteistä. #HALLUSSA!

Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-To klo 15-19 +358 400 270 735


Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-Pe klo 11-15 +358 400 270 735


#Hallussa


Ruoho on vihreää ja aurinko paistaa vuoden jokaisena päivänä TFW:llä

Ai mitä? Selasit kuitenkin tänne asti! Lähe ainakin testaamaan, miltä tuntuu treenata huippuporukassa hyvällä fiiliksellä! Me TFW:llä luvataan mahtavia hetkiä treenin parissa, yleisen kunnon paranemista sekä vireystilan kohoamista.

Eka treeni, paras treeni