Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Ei aikaa treenata? Näin tehostat ajankäyttöäsi arjessa.

Meillä jokaisella on käytössämme yhteensä 168 tuntia viikossa. Kun vähennämme tästä työpäivät matkoineen (9h x 7pv) ja riittävän unen (8h x 7pv) jää jäljelle yhteensä 49 tuntia. Kun siitä vähennetään treenit matkoineen (3 harjoitusta/vko yhteensä 5h) jää jäljelle yhteensä 6,3 tuntia muihin arjen askareisiin joka ikinen päivä! Todellisuudessa aikaa jää useille meistä paljon enemmän, koska harva todella työskentelee seitsemää päivää viikossa, käy salilla kolme-neljä kertaa viikossa, saati nukkuu säännöllisesti kahdeksan tuntia vuorokaudessa.

Mihin ihmeeseen kaikki aika sitten oikein tuhlautuu? Tässä listattuna nykypäivän suurimmat aikasyöpöt.

Sosiaalinen media

Yksi suurimmista aikasyöpöistä on ehdottomasti sosiaalisen median sovellukset. Facebook, Twitter, Instagram ja Snapchat syövät salakavalasti aivan järjettömän määrän aikaa päivästämme. Tutkimusten mukaan vietämme somen parissa keskimäärin 135 minuuttia päivässä. Sillekkin ajalle olisi varmasti parempaakin käyttöä. Ala seuraamaan omaa somettamistasi ja pohdi olisko siitä varaa tinkiä?

Netflix, TV, YouTube?

Vika jakso, paras jakso. Kuinka tärkeää on katsoa Game of Thronesia yömyöhään? Onko se sen arvoista, että aamulla herääminen tuntuu mahdottomalta ja olo on kuin pahimpana darrapäivänä. Ruudun tapittaminen juuri ennen nukkumaan menoa vaikuttaa merkittävästi unenlaatuun, joka taas vaikuttaa jaksamiseen seuraavana päivänä. Väsyneenä arki tuntuu raskaammalta, päätöksen teko vaikeutuu ja aikaa tuhlaantuu tehottomuuteen työpaikalla ja kotona.

Viivyttely ja asioiden lykkääminen tuonnemmaksi.

Olemme mestareita lykkäämään epämieluisten tehtävien aloittamista. Pelkästään tiskien tiskaamisen, treeneihin lähdön tai kauppareissun venyttäminen varttitunnilla syö päivän aikana jo 45 minuuttia arvokasta aikaasi. Kokeile seuraavan kerran tarttua härkää sarvista heti, ilman viivyttelyä. Saatat yllättyä, miten energisoivaa on hoitaa asiat heti, eikä murehtia niitä pitkin päivää.

Tässä kolme vinkkiä joiden avulla ostat lisää aikaa elämääsi.

Suunnitele: Listaa ylös seuravan päivän tärkeimmät tavoitteet ja keskity niihin. Älä anna somen tai muiden houkutusten horjuttaa suunnitelmaasi.

Keskity: Keskity vain yhteen asiaan kerrallaan. Multitaskaaminen häiritsee keskittymistä ja vähentää työskentelyn tehokkuutta.

Nuku: Huolehdi riittävästä unesta. Virkeänä olet tehokkaampi, jaksat paremmin ja asiat tuntuvat helpommilta. Lisäksi unella on positiivinen vaikutus esimerkiksi stressiin, harjoittelusta palautumiseen ja kehonkoostumukseen.

#HALLUSSA

-TFW Helsingin tiimi

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!