Blogi

Resepti: Hunajaiset uunikasvikset

Resepti: Hunajaiset uunikasvikset

Lokakuu on maailmanlaajuisesti TFW-perheessä #BROCTOBER. Ihanan vihreä parsakaali ansaitseekin oman kuukautensa, sillä sen ravintoainesisältö on erittäin monipuolinen. Tässä reseptissä siis värien loistetta uunikasvisten muodossa, jonka kuninkaana mikäs muu kuin parsakaali 😉

Uunikasvikset ovat helppoa ja edullista arkiruokaa. Kerralla valmistuu kätevästi useampi pellillinen ja sesongin kasvikset saat kaupasta hyvään hintaan. Kun hyödynnät sesongin kasviksia, tulee silloin myös kokeiltua uusia kasviksia sekä näiden erilaisia yhdistelmiä. Reseptissä hunaja tuo kasviksiin pehmeän vivahteen ja toimii fetajuuston kanssa lyömättömästi yhteen. Koska kasviksilla on hieman eri kypsymisaika, suosittelen lisäämään parsakaalit ja sipulit mukaan vasta paiston puolivälissä.

Hunajaiset uunikasvikset (G)
4 annosta

1 iso bataatti
3 porkkanaa
1 parsakaali
2 punasipulia

0,5tl + 0,5 tl suolaa
0,5 tl + 0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl + 0,5 tl timjamia
mustapippuria
juoksevaa hunajaa

Valmiiden kasvisten päälle: 100 g fetajuustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese kasvikset. Kuori ja kuutioi bataatti sekä porkkanat toiseen kulhoon. Viipaloi sipulit sekä parsakaalit toiseen kulhoon. Lisää mausteet sekä hunaja kulhoihin. Paista uunissa 200 asteessa 15 + 15 minuuttia. Paista ensin bataatteja ja porkkanoita 15 minuuttia, jonka jälkeen lisää pellille sipulit ja parsakaalit ja jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia. Murustele kypsien kasvisten päälle fetajuustoa. Tarjoa mieluisan lisukkeen kanssa.

VINKKEJÄ:
– Kun paahdat parsakaalin uunissa, säilyvät sen arvokkaat ravintoaineet paremmin verrattuna esim. vedessä keittämiseen. Myös höyrytys tai pannulla käyttö ovat ns. ”hellävaraisia” valmistustapoja <3
– Kokeile rohkeasti erilaisia juureksia ja vihanneksia sekä niiden yhdistelmiä.
– Mausteissa vain taivas on rajana! Käytä uunikasviksiin lempimausteitasi tai kokeile uusia makuja. 🙂
– Valmista kerralla 2 peltiä kasviksia, jotta niistä riittää myös seuraavan päivän aterialle tai evääksi töihin.

Aurinkoista loppuviikkoa!

Terkuin,
Coach Oksanen

#uunikasvikset #broctober #hallussa

 

 

Leave a reply

[mc4wp_form id="306"]

Tilaamalla TFW Helsingin uutiskirjeen saat kuukausittain samassa paketissa uusimmat blogiartikkelit, vinkit hyvään oloon ja parempaan ruokavalioon, sekä tietysti ensimmäisenä tiedon TFW Helsingin uusista seteistä. #HALLUSSA!

Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-To klo 10-15 +358 400 270 735


Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-To klo 10-15 +358 400 270 735


#Hallussa


Ruoho on vihreää ja aurinko paistaa vuoden jokaisena päivänä TFW:llä

Ai mitä? Selasit kuitenkin tänne asti! Lähe ainakin testaamaan, miltä tuntuu treenata huippuporukassa hyvällä fiiliksellä! Me TFW:llä luvataan mahtavia hetkiä treenin parissa, yleisen kunnon paranemista sekä vireystilan kohoamista.

Eka treeni, paras treeni