Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

#Warriorlab: Hiilihydraatit

#WARRIORLAB on TFW Helsingin kuukausittainen lyhyt tietoisku, josta saat aina hyviä vinkkejä treenaamiseen, hyvinvointiin ja ruokavalioon liittyen. Julkaisemme vinkit täällä blogissa joka kuukausi, mutta ensimmäisenä saat ne tilaamalla meidän uutiskirjeen. Laita toki meille kommenttia vinkeistä ja jaa hyvinvoinnin ilosanomaa myös kavereille!

Hiilihydraatit – mikä on sopiva määrä?

Hiilihydraatit ovat tärkeä energianlähde lihaksille, aivoille, hermostolle ja muille kudoksille. Ne ovat myös ensisijainen energianlähde liikunnassa. Glykogeeni on maksan ja lihasten varastohiilihydraatti, jota tuotetaan aterian jälkeen hiilihydraateista ja osin myös proteiinien aminohapoista. Lihaksiin varastoitunut glykogeeni toimii polttoaineena erityisesti liikunnan aikana. Näin lihas saa nopeasti energiaa. Säännöllinen liikunta kasvattaa glykogeenivarastoja ja tehostaa rasvojen polttoa. Valtaosa aterian hiilihydraateista (glukoosista) siirtyy aterian jälkeen maksaan, lihakseen tai aivoihin.

Sopiva määrä hiilihydraattia on noin 3-5 g painokiloa kohden. Tarve vaihtelee kehotyypin, aktiivisuuden ja tavoitteiden mukaan. Hiilihydraatteja ei ole välttämätöntä syödä jokaisella aterialla. Esimerkiksi jos istut töissä koko päivän, voi lounaan koostaa kasviksista, proteiinin lähteestä ja pehmeästä rasvasta. Tärkeää on syödä hiilihydraatteja ennen treeniä ja treenin jälkeen. Näin autat elimistöä palautumaan sekä täyttämään lihasten energiavarastot seuraavaa harjoitusta varten.

#HALLUSSA

Tilaa #WARRIORLAB-vinkit sähköpostiisi

Täytä alla oleva lomake ja tilaa TFW Helsingin kuukausittainen uutiskirje sähköpostiisi. Hyvinvointivinkkien lisäksi saat ensimmäisten joukossa tiedon myös ajankohtaisista kampanjoistamme ja TFW-salien uusimmista tuulista.

[activecampaign form=1]

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!