Blogi

Miksi TFW:llä treenataan (vain) neljä kertaa viikossa?

Miksi TFW:llä treenataan (vain) neljä kertaa viikossa?

Suurin yllätys uusille asiakkaillemme on se, että meillä treenataan maksimissaan neljä kertaa viikossa. Me ei tehdä sitä ihan huvikseen vaan ratkaisun takana on oikeat syyt. Tässä artikkelissa käynkin läpi tärkeimmät pointterit, miksi sunkin kannattaisi tarkastella treenimääriäsi.

Mua oikeasti harmittaa, miten vääristynyt kuva etenkin sosiaalisessa mediassa annetaan treenaamisesta. Vaikka levon merkityksestä on jauhettu jo vuosia, niin moni uskoo silti, että mitä enemmän treenaataan sitä tehokkaamin rasva palaa ja sitä parempaan kuntoon tulee. #BEASTMODE fiilistely on kuitenkin valitettavan kaukana siitä todellisuudesta miten kuntoilijan kannattaisi treenata. Jatkuva tasapainoilu oman jaksamisen ylärajoilla johtaa pian ylirasitukseen, loukkaantumisiin ja treenimotivaation lopahtamiseen. Meillä TFW:llä on tavoite rakentaa treenaamisesta kestävä elämäntapa, joka tukee asiakkaidemme jaksamista ja antaa energiaa arjen haasteisiin. Niinpä noudatamme ohjelmoinnissamme 4d4e kaavaa, joka yksinkertaisuudessaan tarkoittaa neljää treenipäivää viikossa koko loppuelämän ajan. Näin pyrimme takaamaan riittävästi lepoa aktiivisen elämäntyylin tueksi.

Mutta entä jos mä pystyn treenaamaan enemmän?

Kyse ei ole siitä etteikö sitä pystyisi treenaamaan enemmän. Treenata pystyy vaikka kuinka paljon, mutta on eriasia mikä on järkevää kehittymisen kannalta. Vedän itsekkin kausia milloin mulla on kahdet treenit päivässä. Mä olen kuitenkin ammattibreikkari, jonka duuni on breikata. En käy duunissa ysistä viiteen ja yritä sen jälkeen treenata väkisin ihan saakelin kovaa. Lisäksi en pidä yllä samaa tahtia koko vuoden ympäri. Kun treenaan kovaa karsin muista energiaa vievistä asioista. Mä en juokse palavereissa tai neuvottele diilejä vaan LEPÄÄN täysillä treenien välissä. Treenissä on aina kyse oikean annoskoon löytämisestä. Tämä on jokaiselle yksilöllinen asia elämäntilanteesta, tavoitteista ja omasta kuntotasosta riippuen. Suurin virhe on kompensoida rankkoja duunipäiviä ja päästellä höyryjä yltiöpäisen kovaa treenaamalla. Annoskoko löytyy kun kuuntelet itseäsi. Jos olet jatkuvasti lopussa ja yleiset asiat kiristää hermoja keskimääräistä enemmän, on aika höllätä tahtia ja löytää keinoja parempaan palautumiseen.

Parhaimmat tulokset saavutat kun pidät kiinni lepopäivistäsi.

Saattaa kuulostaa hullulta, mutta mä yllytän sua priosisoimaan kalenterissasi eka lepopäivät ja vasta sen jälkeen treenipäivät. Rankempina duuniviikkoina se saattaa tarkoittaa 2-3 treeniä viikossa. Ja joskus on hyvä ottaa myös pitempi loma treeneistä. Kun treenit ja lepo on tasapainossa saat itsestäsi enemmän irti. Ja mikäänhän ei voita sitä voittajafiilistä kun treeni oikeasti kulkee ja rauta on kevyttä. Olemme yllättäneet monet asiakkaamme kun tulokset ovatkin lähteneet nousuun kokonaistreenimäärää vähentämällä ja lepoa lisäämällä. Me TFW:llä halutaan tukea järkevää treenaamista ja tarjotaankin asiakkaillemme ilmainen lomakuukausi kaikissa vuoden soppareissa. Jos haluat testata mitä TFW:treeni on, niin tästä saat varattua itsellesi ilmaisen kokeilutunnin.

Miten sitten levätä?
Levon ei tarvitse tarkoittaa ainoastaan äksää sohvalla ja Netflixiä puoleen yöhön asti. Se on ennenkaikkea tilaisuus ottaa irti rutiineista ja antaa aikaa itselle sekä läheisille. Mulle parasta lepoa on hengailu kavereiden kanssa, kävelylenkit pimenevässä syysillassa tai vaikkapa rentoutuminen hyvän kirjan ääressä. Tee sitä mikä toimii sulle. Kiinostaiskin tietää miten sä vietät lepopäiväsi? Laitetaan parhaat vinkit jakoon!

Lepää ja treenaa tulevalla viikolla!

Ps. Seuraava TFW Perusteet -kurssi alkaa Kilossa 1.10. Tuu messiin!

Terkuin,

Hatsolo

Leave a reply

[mc4wp_form id="306"]

Tilaamalla TFW Helsingin uutiskirjeen saat kuukausittain samassa paketissa uusimmat blogiartikkelit, vinkit hyvään oloon ja parempaan ruokavalioon, sekä tietysti ensimmäisenä tiedon TFW Helsingin uusista seteistä. #HALLUSSA!

Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-To klo 15-19 +358 400 270 735


Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-Pe klo 11-15 +358 400 270 735


#Hallussa


Ruoho on vihreää ja aurinko paistaa vuoden jokaisena päivänä TFW:llä

Ai mitä? Selasit kuitenkin tänne asti! Lähe ainakin testaamaan, miltä tuntuu treenata huippuporukassa hyvällä fiiliksellä! Me TFW:llä luvataan mahtavia hetkiä treenin parissa, yleisen kunnon paranemista sekä vireystilan kohoamista.

Eka treeni, paras treeni