Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Bataattivuoka

Moikka,

Käynnissä pakkasviikko, joten mikä sen parempaa kuin valmistaa uunissa kehoa ja mieltä lämmittävää bataattivuokaa! Täytyy sanoa että makean bataatin, tomaatin ja kookosmaidon yhdistelmä on lyömätön. Bataatin ja tomaatin myötä vuokaan uppoaa myös hyvin värejä sekä runsaasti ravintoaineita. Bataatti sisältää ravintokuitua, C- ja B6 -vitamiinia sekä A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Tomaatti taas sisältää vahvaa antioksidanttia lykopeenia, A- ja C-vitamiinia, folaattia sekä useita kivennäisaineita. Tiesitkö muuten että tomaatin lykopeeni imeytyy parhaiten hienonnetusta tai kypsennetystä tomaatista? Otahan siis ihmeessä vuoka testiin!

BATAATTIVUOKA (M, G)
4-6 annosta

2 isoa bataattia
0,5 tl hyvälaatuista suolaa

1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
400 g tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa (extra smooth)

Vuoan voiteluun:
1 tl kookosöljyä

Kuori ja kuutioi bataatit ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Muussaa, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Paista kuutioitu sipuli ja jauheliha pannulla. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja oreganolla. Lisää purkki tomaattimurskaa ja sekoita. Voitele uunivuoka. Kokoa vuokaan kerroksittain bataattimuussia ja tomaatti-jauhelihaseosta. Kaada lopuksi päälle 2 dl kookosmaitoa. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

VINKKEJÄ:

– Kokeile jauhelihan tilalla nyhtökauraa
– Keitä kerralla isompi satsi bataattimuussia ja kokeile myös helppoja bataattireskoja

Kirpsakkaa loppuviikkoa!

Terkuin,
Coach Kati

#bataattivuoka #hallussa

Joko sulla on treenit hallussa? Jos ei, niin nappaa meidän 3kk Helmitarjous!

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!