Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Helpot ja herkulliset lehtikaalisipsit

Mahtavaa torstaita!

Nyt luvassa on niin herkullinen resepti, että täytyy aluksi varoittaa – voit jäädä koukkuun! Lehtikaalista valmistetut lehtikaalisipsit ovat erittäin helppo valmistaa ja maku on uskomattoman hyvä. Ja tarvitset vain 3 raaka-ainetta. Lisäksi ruokit kehoasi monipuolisilla ravintoaineilla. Lehtikaali on varsinaista “superfoodia” ja sen ravintoarvot ovat todellakin kohdallaan. Lehtikaali sisältää appelsiiniin verrattuna lähes kolminkertaisen määrän C-vitamiinia sekä lisäksi B2- ja K-vitamiinia, kaliumia ja fosforia. Proteiinia on koko energiasisällöstä noin 40 prosenttia. Lehtikaalisipsit maistuvat sellaisenaan, aterian lisukkeena tai ripoteltuna esimerkiksi salaatin päälle.

Lehtikaalisipsit
G, M

1 ps (200 g) lehtikaalia
1-2 rkl oliiviöljyä (tai muuta mieluista öljyä)
¼-½ tl hyvälaatuista suolaa, esim. Foodinin Himalajan kristallisuola tai merisuola

Huuhtele lehtikaali ja kuivaa hyvin. Poista kovat varsiosat ja leikkaa lehdet sopiviksi suupaloiksi. Suosittelen jättämään palat reilun kokoisiksi, koska kuivuessaan lehdet vetäytyvät kasaan. Siirrä lehdet isoon kulhoon ja pirskottele päälle öljy sekä ripottele suola. Pyörittele lehtiä, jotta suola ja öljy levittyvät tasaisesti. Levitä lehdet väljästi leivinpaperille ja paista 125-150 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Matalampi lämpötila ja pidempi paistoaika toimii paremmin, sillä sipsit palavat herkästi. Anna sipsien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKEJÄ:
– Kun paistat sipsejä ensimmäistä kertaa, koemaista sipsejä 20 minuutin jälkeen. Uunin teholla on iso vaikutus paistoaikaan. Voit myös välillä hieman raottaa uunin luukkua ja päästää kosteuden ulos.
– Uunin voi sammuttaa 20 minuutin jälkeen ja sipsit jättää tarvittaessa vielä kuivumaan uuniin puoleksi tunniksi → rapeus taattu!
– Säilytä sipsejä ilmatiiviissä lasipurkissa, jotta rapeus säilyy.
– Sipsien maustamisessa vain taivas on rajana, mutta pelkkä suola toimii todella hyvin!
– Lehtikaali on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää esimerkiksi avokadon, omenan tai tomaatin vieressä.

Herkullista viikonloppua!

Terkuin,
Coach Oksanen

#lehtikaalisipsit #21päiväähyvää #hallussa

Joko muuten testasit bataattivuokaa?

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!