Blogi

Resepti: Helpot ja herkulliset lehtikaalisipsit

Resepti: Helpot ja herkulliset lehtikaalisipsit

Mahtavaa torstaita!

Nyt luvassa on niin herkullinen resepti, että täytyy aluksi varoittaa – voit jäädä koukkuun! Lehtikaalista valmistetut lehtikaalisipsit ovat erittäin helppo valmistaa ja maku on uskomattoman hyvä. Ja tarvitset vain 3 raaka-ainetta. Lisäksi ruokit kehoasi monipuolisilla ravintoaineilla. Lehtikaali on varsinaista “superfoodia” ja sen ravintoarvot ovat todellakin kohdallaan. Lehtikaali sisältää appelsiiniin verrattuna lähes kolminkertaisen määrän C-vitamiinia sekä lisäksi B2- ja K-vitamiinia, kaliumia ja fosforia. Proteiinia on koko energiasisällöstä noin 40 prosenttia. Lehtikaalisipsit maistuvat sellaisenaan, aterian lisukkeena tai ripoteltuna esimerkiksi salaatin päälle.

Lehtikaalisipsit
G, M

1 ps (200 g) lehtikaalia
1-2 rkl oliiviöljyä (tai muuta mieluista öljyä)
¼-½ tl hyvälaatuista suolaa, esim. Foodinin Himalajan kristallisuola tai merisuola

Huuhtele lehtikaali ja kuivaa hyvin. Poista kovat varsiosat ja leikkaa lehdet sopiviksi suupaloiksi. Suosittelen jättämään palat reilun kokoisiksi, koska kuivuessaan lehdet vetäytyvät kasaan. Siirrä lehdet isoon kulhoon ja pirskottele päälle öljy sekä ripottele suola. Pyörittele lehtiä, jotta suola ja öljy levittyvät tasaisesti. Levitä lehdet väljästi leivinpaperille ja paista 125-150 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Matalampi lämpötila ja pidempi paistoaika toimii paremmin, sillä sipsit palavat herkästi. Anna sipsien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKEJÄ:
– Kun paistat sipsejä ensimmäistä kertaa, koemaista sipsejä 20 minuutin jälkeen. Uunin teholla on iso vaikutus paistoaikaan. Voit myös välillä hieman raottaa uunin luukkua ja päästää kosteuden ulos.
– Uunin voi sammuttaa 20 minuutin jälkeen ja sipsit jättää tarvittaessa vielä kuivumaan uuniin puoleksi tunniksi → rapeus taattu!
– Säilytä sipsejä ilmatiiviissä lasipurkissa, jotta rapeus säilyy.
– Sipsien maustamisessa vain taivas on rajana, mutta pelkkä suola toimii todella hyvin!
– Lehtikaali on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää esimerkiksi avokadon, omenan tai tomaatin vieressä.

Herkullista viikonloppua!

Terkuin,
Coach Oksanen

#lehtikaalisipsit #21päiväähyvää #hallussa

Joko muuten testasit bataattivuokaa?

Leave a reply

[mc4wp_form id="306"]

Tilaamalla TFW Helsingin uutiskirjeen saat kuukausittain samassa paketissa uusimmat blogiartikkelit, vinkit hyvään oloon ja parempaan ruokavalioon, sekä tietysti ensimmäisenä tiedon TFW Helsingin uusista seteistä. #HALLUSSA!

Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-To klo 15-19 +358 400 270 735


Vellamonkatu 30 B
00550 Helsinki

Yhteystiedot
info@tfwhelsinki.com
Asiakaspalvelu arkisin:
Ma-Pe klo 11-15 +358 400 270 735


#Hallussa


Ruoho on vihreää ja aurinko paistaa vuoden jokaisena päivänä TFW:llä

Ai mitä? Selasit kuitenkin tänne asti! Lähe ainakin testaamaan, miltä tuntuu treenata huippuporukassa hyvällä fiiliksellä! Me TFW:llä luvataan mahtavia hetkiä treenin parissa, yleisen kunnon paranemista sekä vireystilan kohoamista.

Eka treeni, paras treeni