Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Kookosriisipuuro ja sitruunaluumut

Joulu ja riisipuuro – ihan parasta! Jouluun on enää reilu viikko, joten nyt on hyvä aloittaa fiilistely tällä herkullisella kookosriisipuurolla. Kookosmaitoon tehty riisipuuro paitsi maistuu herkulliselta, on se myös hiukan vaivattomampi valmistaa verrattuna maitopohjaiseen sukulaiseena. Olen valmistanut kookosriisipuuron tavallisessa teräskattilassa, eikä puuro ole palanut pohjaan, vaikka koko ajan ei muistaisi olla puuroa sekoittamassa. Suosittelen siis testaamaan, jos pidät kookoksen mausta ja tuppaat polttamaan maitoriisipuuron pohjaan, kuten allekirjoittanut 😉 Kokeile puuron kaveriksi sitruunaluumuja. Sitruuna tuo mukavasti raikkautta makeisiin luumuihin ja luumut puolestaan ravintokuituja puuroannokseen. Herkullisia puurohetkiä!

Kookosriisipuuro (M, G)
4 hengelle

2 dl puuroriisiä + 2 dl vettä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa, esim. Santa Maria
5 dl vettä
3/4 tl suolaa

Päälle:
Ceyloninkanelia
(Kookos)sokeria
Sitruunaluumut (resepti alla)

Huuhtele riisit hyvin tiheässä lävikössä. Lisää kattilaan 2 dl vettä sekä huuhdellut puuroriisit. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää sekaan tölkki kookosmaitoa (neste sekä paksu osa) ja 5 dl vettä. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 45-50 minuuttia, kunnes puuro on sopivan paksua. Tarvittaessa lisää hieman vettä. Mausta lopuksi suolalla ja maista. Tarjoa riisipuuro sitruunaluumujen sekä kanelin ja sokerin kanssa.

Sitruunaluumut (M, G)

200 g kuivattuja luumuja
1 sitruunan mehut
2-3 dl vettä

Laita kattilaan luumut sekä vettä sen verran, että luumut peittyvät. Purista sekaan sitruunan mehut. Keitä luumuja miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, jonka jälkeen anna hautua vielä hetki (noin 10 minuuttia) kannen alla, kunnes luumut ovat pehmeitä. Tarjoa luumut kookosriisipuuron kanssa.

VINKKEJÄ:
– Ylijäämästä luumujen nesteestä voit tehdä vaikka luumukiisselin tai käyttää sen tuorepuuron tai smoothien nesteenä
– Kokeile sitruunaluumuja myös esimerkiksi kaurapuuron kaverina
– Kookosriisipuuro maistuu hyvältä myös kylmänä
– Piilota puuron sekaan manteli ja keksi kiva tehtävä mantelin löytäjälle 😉

Herkullista joulun odotusta!

Terkuin,
Coach Kati

#kookosriisipuuro #hallussa

Joulufiilikseen pääset myös leipomalla herkullisia tattaripipareita.

Onko vielä joululahjoja hankkimatta? Täältä löydät joulun kovimman lahjavinkin!

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!