Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Raikas jogurttitsatsiki

Kesällä tekee yleensä mieli raikkaita ja kevyitä makuja. Nyt luvassa helppo resepti raikkaasta lisukkeesta, jogurttitsatsikista, joka toimii erityisesti grilliruokien kanssa. Pohjana tässä reseptissä on kreikkalainen jogurtti, mutta voit toki käyttää myös esimerkiksi turkkilaista jogurttia. Mukaan lisätään vielä kurkkua, sitruunamehua sekä mausteita – ja tsatsiki on valmis nautittavaksi! Tsatsiki sopii kaveriksi niin kasviksille, lihalle, kanalle, kalalle kuin esimerkiksi falafeleille. Kokeile vaihteluksi voin sijaan myös uusien perunoiden kanssa. Otahan testiin!

Jogurttitsatsiki (G)

200 g kreikkalaista jogurttia
1/2 kurkku
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua, Foodin
0,5 tl hyvälaatuista suolaa, Foodin
Mustapippuria

Pese kurkku ja raasta se suurimmalla terällä karkeaksi raasteeksi. Laita kurkkuraaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kääntele seosta, jotta mahdollisimman paljon nestettä valuisi pois.

Sekoita jogurtin sekaan öljy, sitruunamehu, suola sekä mustapippuri. Lisää kurkkuraaste, sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita tai sitruunamehua. Laita vetäytymään jääkaappiin vähintään tunniksi.

VINKKEJÄ:
– Tsatsikin voi nauttia heti valmistuksen jälkeen, mutta jääkaapissa yön yli vetäytyminen korostaa makuja
– Jos haluat potkua, lisää mukaan vähän valkosipulia
– Toimii muuten myös dippivihannesten kanssa!

Aurinkoista loppuviikkoa!

Terkuin,
Coach Oksanen

#tsatsiki #hallussa

Kokeile tsatsikia myös pinaattivohveleiden tai bataattitoastien kanssa.

Vinkkejä ateriarytmiin ja inspiraatiota viikon ruokailuihin? Ota haltuun 7 päivän ruokalista treenin tueksi.

__________________________________________________

Voit tilata 7 päivän ruokalistan myös suoraan tästä!

[activecampaign form=5]

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti. Lähettämällä lomakkeen liityt myös TFW Helsinki Oy:n uutiskirjelistalle. Halutessasi voit poistua uutiskirjelistalta helposti viestin lopussa olevan Unsubscribe-painikkeen avulla.

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!