Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

TFW vs. Crossfit

Nyt ollaan painavan asian äärellä! Meiltä on monesti kysytty, miten TFW-harjoittelu eroaa crossfitharjoittelusta, ja nyt ajattelin, että vastataan kerralla kattavasti! Alkusanoiksi haluan painottaa, että kaikki liikunta on hyvästä – kunhan se itse liikkujasta tuntuu hyvältä ja mielekkäältä. Oli se liikunta sitten TFW-harjoittelua, crossfitharjoittelua, jalkapalloa, kävelyä tai vaikka tanssia. Ja tällä ideallahan TFW-metodia on aikanaan lähdetty kehittämään.

Mitä samaa lajeissa on?

TFW-harjoittelussa ja crossfitissa on paljon samoja elementtejä. Molemmissa treenimuodoissa käytetään monipuolisesti hyödyksi niin levytankoja, kahvakuulia ja lähes kaikkea mitä salilta löytyy – oman kehon vastusta unohtamatta. Lisäksi molempien treenimuotojen ympärille on muodostunut maailmanlaajuinen todella lämmin yhteisö, joka motivoi pysymään harrastuksen parissa. Sekä TFW-harjoittelun että crossfitin parissa on todella mukava treenata ja ne auttavat sinua pääsemään timantinkovaan fyysiseen kuntoon!

Mitä erilaista?

TFW:n ja crossfitin suurin ero on siinä, että meillä TFW:llä ei ole kilpailuja – eikä treenejäkään juurikaan tehdä aikaa vastaan. TFW on lähtökohtaisesti terveysliikuntaa ja ensisijainen tavoitteemme on treenata niin, että se tukee jaksamista arjessa ja salin ulkopuolella. Olemmekin tarkoituksella karsineet treeneistämme kilpailemisen ja ajatuksen siitä, että nopein on paras. Sykeharjoituksissa nopeus määrittyykin enemmän käytettävän painon ja valitun tekniikan mukaan. Toinen suuri ero on treenimuotojen filosofiassa. Vaikka treenaamme kovaa, emme vie treenejä koskaan täydelliseen uupumukseen asti. Treenin päätteeksi tulee aina pystyä seisomaan omilla jaloillaan ja nostaa kädet kattoon. Tästäkin syystä TFW:llä treenataan vain neljä kertaa viikossa.

Mitkä on crossfitin edut ja hyödyt TFW-harjoitteluun verratessa?

Crossfit sopii sellaisille treenaajille, jotka ovat kilpailuhenkisiä ja saavat extrapotkua päästessään testaamaan kuntoaan myös toisia treenaajia vastaan. Monet harrastajat rakastavat lisäksi crossfitin yllätyksellisyyttä. Crossfitharjoituksissa yhdistelläänkin kekseliäästi pyöräily- juoksu, uinti- ja soutuharjoitteita sekä painonnosto- ja voimisteluliikkeitä, joita meillä TFW:llä tehdään huomattavasti vähemmän. Suomen crossfitskenestä on pakko mainita sen verran, että täällä valmennus on maailmanlaajuisestikin todella kovalla tasolla ja treenaaja voi luottaa siihen, että jokaisella salilla ja jokaisessa treenissä on aina laadukas ohjaaja!

Entäs toisinpäin – TFW-harjoittelun edut ja hyödyt crossfittiin verratessa?

Me TFW:llä voidaan ylpeästi ja rehellisesti sanoa, että yhteishengen ja yhteisöllisyyden eteen tehdään todella paljon töitä! TFW-saleilla treenit suoritetaan aina pareittain tai pienissä ryhmissä ammattitaitoisen valmentajan ohjauksessa. Treenin tekniikkoina ovat kamppailulajeista tutut kehonpainoharjoitteet, voimannostoliikkeet, nopeusharjoitteet ja sprintit. Meillä käytetään paljon aikaa oikeaoppisen ja turvallisen sprinttitekniikan harjoitteluun, jonka ympärille sykepohjaiset harjoituksemme yleisesti rakentuvat. Lisäksi TFW:n treeniohjelmointi on suunniteltu periodisesti koko vuodelle ja sitä noudatetaan kaikilla saleillamme ympäri maailman. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pystyt tekemään saman treenin samaan aikaan kaikkialla maailmassa. Tai pienemmässä mittakaavassa voit tehdä sen kaikilla TFW Helsingin saleilla samalla kuukausimaksulla.

Miten treenimuotoihin pääsee sisään (crossfitistä tutut onramp-kurssit vs. TFW:lle ”suoraan sisään”)?

TFW:lle pääsee mukaan suoraan tai vaihtoehtoisesti vapaavalintaisen Perusteet-kurssin kautta. Useilla crossfit-saleilla taas velvoitetaan uutta treenaajaa käymään ensin harjoitteluun valmistava onramp-kurssi. Molemmat tavat ovat ehdottomasti toimivia tapoja uusien asiakkaiden kannalta. Meillä TFW:llä ei varsinaiselle onramp-kurssille ole tarvetta, sillä kaikki treenimme ovat rakennettu niin, että ne on mahdollista skaalata jokaiselle treenaajalle sopivaksi.

Ryhmähenki ja yhteisöllisyys?

Ryhmähenki on aina korkealla crossfitsaleilla! Itse treenaaminen crossfitissa tapahtuu kuitenkin useimmin yksilöinä, ja salilla on huomattavasti hiljaisempaa verrattuna TFW-treeneihin. Meidän treenit ovatkin enemmän kuin bileet, joissa huudot, tsempit ja tuuletukset kuuluvat jokaiseen treeniin – ovat ikään kuin treeniarkea. Haluan kuitenkin painottaa, että molempien treenimuotojen vahvuus on vahva ja avoin yhteisö. Molempien treenimetodien kulttuurit ovat muotoutuneet vuosien varrella omikseen, ja myös todistaneet voimansa!

Loppusanat

Liikkuminen kuuluu kaikille! On äärimmäisen hienoa, että markkinoilla on crossfitin ja TFW:n tyylisiä vaihtoehtoja, jotka motivoivat uusia ihmisiä liikunnan pariin. Mikäli mietit uuden harrastuksen aloittamista, kokeile rohkeasti molempia treenimuotoja ja valitse itsellesi mieluisin vaihtoehto. Paras treenimuoto on se, joka saa sinut nousemaan sohvalta ja pitämään itsestäsi huolta. TFW:lle pääset treenaamaan varaamalla ilmaisen kokeilutunnin jollekin TFW Helsingin saleista. Tervetuloa mukaan bileisiin!

Ps. Jos haluat kokeilla TFW-treeniä ensin kotona, niin nyt siihenkin on mahdollisuus! Lataa ilmainen #TFWKOTITREENI-ohjelma. Saat sähköpostiisi veloituksetta neljä erilaista treeniä, jotka pystyt suorittamaan kotonasi vain omaa kehoasi vastuksena käyttäen. Ota homma haltuun ja nauti treeneistä! #HALLUSSA

Aurinkoa kevääseen,
– Coach Hatsolo


Voit ladata ilmaisen #TFWKOTITREENI-ohjelman sähköpostiisi myös tästä!

Tilaamalla treeniohjelman saat sähköpostiisi neljä treeniä, jotka pystyt suorittamaan kotonasi vain omaa kehoasi vastuksena käyttäen. Nämä eivät ole tappotreenejä, vaan kokonaisuus on suunniteltu niin, että sinun on helppo aloittaa turvallinen ja järkevä harjoittelu kotonasi jo tänään. Treenit toimivat loistavasti myös valmistavana ohjelmana ennen varsinaisen TFW-harjoittelun aloittamista saleillamme. Ota homma haltuun ja nauti treeneistä!

[activecampaign form=3]
Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti. Lähettämällä lomakkeen liityt myös TFW Helsinki Oy:n uutiskirjelistalle. Halutessasi voit poistua uutiskirjelistalta helposti viestin lopussa olevan Unsubscribe-painikkeen avulla.

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!