Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Viisi vuotta TFW -treeniä

Tänään on kulunut tasan viisi vuotta TFW Helsingin ekoista treeneistä. Vaipoista ja pahimmista kasvukivuista olemme onneksi päässeet jo eroon. Lisäksi olemme onnistuneesti laajentaneet toimintaamme Kamppiin ja Kiloon sekä saaneet rinnallemme upeita sisarsaleja ympäri Suomen. Matkalle on mahtunut tuhansia hienoja treenejä, mutta palataanpa takaisin hetkeen, josta kaikki sai alkunsa.

Legendaarinen yläsali ennen remonttia.

Perustamisilmoitus

Elettiin joulukuun loppua 2013 ja olimme sopineet palaverin Elastisen ja Peten kanssa erääseen Helsinkiläiseen ravintolaan. Tarkoituksena oli laittaa TFW Helsinki Oy:n perustamisilmoitus eteenpäin. Me oltiin jo pitkään haaveiltu yhteisen salin perustamisesta, mutta ei eihän meillä todellisuudessa ollut minkäänlaista kokemusta kuntosalin pyörittämisestä. Meidät oli kuitenkin varustettu rohkeudella, valtavalla intohimolla ja uskolla, että meillä on annettavaa myös ihmisille ympärillämme. Parin viikon piinallisen venailun jälkeen Patentti- ja rekisterihallituksen myöntävä päätös kolahti vihdoinkin postiluukkuun ja hommasta tuli virallista. Enää tarvittiin vain maailmanluokan tilat ja treenikamat!

Peten ensimmäinen hahmotelma tulevasta salistamme.

Hermannin Helmi

Sopivat tilat löytyivät tutun vuokravälittäjän avulla Vellamonakadulta. Rakennuksen kolmannessa kerroksessa sijainnut tila näytti ihan ”hullun” isolta, kun ekaa kertaa astuttiin ovista sisään. Vuokrattiin se välittömästi ja alettiin suunnittelemaan unelmiemme salia. Tarvittiin tekonurtsi, nostoräkkejä ja avointa tilaa kehonpainoharjoitteluun. Lisäksi halusimme ehdottomasti maalata salin kaikki seinät kirkkaan keltaiseksi. Oli siinä maalikaupan myyjällä ihmettelemistä, kun esittelimme ideamme salista, jossa paistaa aurinko vuoden jokaisena päivänä.

Ela laittaa leikkaa mattoa ja laittaa maalia seinään!
Eka toimitus. Lähetti jätti kamat lastauslaiturille suoraan oven eteen. Hatsolo uraikoi koko kasan yläkertaan omin voimin.

Nelimetrinen ongelma

Salin remontti eteni aikataulussa, mutta viimeisellä viikolla uupui vielä tekonurmi. Muutamia päiviä ennen avajaisia lähetti toi ensimmäisen kerroksen lastauslaiturille vajaa 200kg painavan ja neljä metriä pitkän rullan. Ihan omilla välineillä nurtsi ei liikkunut ala-aulaa pitemmälle, joten päätettiin hälyttää paikalle ammattiapua. Pianopojat niminen firma lupasi hoitaa homman turvallisesti, huolellisesti ja vuosien kokemuksella. Pian paikalle tulikin kaksi jääkaappipakastimen kokoista vanhankoulun saliäijää Gaspin colleget päällä. Kaverit nostivat nelimetrisen pötkylän ilmaan kuin karkin ja lähtivät roudaamaan sitä kohti kolmatta kerrosta. Rulla oli kuitenkin niin pitkä, että se ei yksinkertaisesti taittunut tiukan porraskäytävän muotoihin. Hetken tuumailtuamme päätimme vinssata rullan kolmoseen. Sopiva värkki löytyi onneksi naapurissa sijaitsevasta konevuorkaamosta. Viritettiin vinssi tukevasti kiinni ja toivottiin parasta. Liinat kiristyivät ja nurmikko nousi hitaasti kohti määränpäätä. Rehellisesti sanottuna oli hullua seurata, miten neljä metriä pitkä pötkö roikkui vapaana porraskaytävässä. Homma saatiin kaikesta huolimatta maaliin yllättävän nopeasti ja tietysti turvallisesti.

Matto aulassa, ukot pulassa!
Matto matkalla kolmanteen kerrokseen. Hurjaa hommaa…
Matto sisällä. Aika laittaa paikat kuntoon!
Saatiin se suoraan kerralla.

Avajaiset

Ennakkomarkkinointimme oli onnistunut erinomaisesti ja kaikki avajaisviikon tunnit oli bookattu täyteen jo hyvissä ajoin. Enää piti vetää maailmanluokan treenejä ja saada jengi innostumaan TFW:stä. Voin kertoa, että meidän kolmikkoa jännitti ihan hullusti ennen ensimmäistä tuntia. Elastinen avasi tunnin nimenhuudolla ja toivottamalla jengin sisään. Tämän jälkeen otettiin Peten kanssa homma haltuun. Jännitys purkautui nopeasti, kun huomattiin miten liekeissä jengi oli alusta lähtien. Treeni koostui haarahypyistä, eläinliikkeistä ja kunnon TFW -hurrikaanista. Ekan päivän aikana keksittiin myös vahingossa jo legendaariseksi muodostunut HALLUSSA -huuto. Ilta sujui vauhdikkaasti ja Ela piti meininkiä yllä jokaisella tunnilla asiakkaiden mukana. Onneksi mies oli rautaisessa kunnossa. Tuntien päättyessä olimme väsyneita, mutta aivan tajuttoman onnellisia. Jäsenyyksiäkin olimme onnistuneet myymään jo toistakymmentä kappaletta!

Illallinen

Päivän päätteeksi lähdimme juhlistamaan avajaispäivää dinnerille ravintola Brondaan. Ruoka maistui ja hymy oli kaikilla herkässä. Emme oikein voineet edes käsittää, miten hienosti kaikki olikaan sujunut. Muistan elävästi fiiliksen, mikä meillä oli sillä hetkellä. Nostettiin maljat ja tiedettiin, että tästä tulee vielä ihan hemmetin iso juttu. Ja niihän siitä tulikin!

Ensimmäisten treenien loppukuva. #kylmätväreet
Dinneri. Oli myös muuten Brondan avajaiset.
Tunnistatko paikan? Jo muutaman kuukauden jäkeen saimme tilaisuuden laajentaa saman talon ensimmäiseen kerrokseen nykyisiin tiloihimme.

Nyt viisi vuotta myöhemmin haluamme porukalla kiittää jokaista taistelijaa, valmentajaa ja yhteistyömppania matkasta. Olette kaikki olleet iso osa TFW:n tarinaa. Joukko on ajan mittaan on kasvanut isommaksi ja vahvemmaksi. Ei pelkästään nostojen, vaan myös asenteen puolesta. Viisivuotiaana homma on kuitenkin vasta alussa, joten eiköhän oteta vielä toinen vitonen päälle ja jatketa toistemme kannustamista?! #hallussa

Terveisin,

Hatsolo, Petri ja Elastinen

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!