Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Banskalaiset ja fetapyörykät

Mahtavaa torstaipäivää!

Nyt on luvassa herkku-resepti viikonlopulle. Bataatista taiotaan ranskalaisten serkkuja eli “banskalaisia” ja pyörykät saavat uutta twistiä fetajuustosta. Bataatti on edelleen yksi lempi raaka-aineistani, sillä se on erittäin maukas ja sopii sekä suolaiseen että makeaan ruoanlaittoon ja leivontaan. Bonuksena bataatti on erittäin ravintorikas – se sisältää ravintokuitua, C- ja B6 -vitamiinia sekä A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Banskalaiset ja fetapyörykät valmistuvat nopeasti ja kiertoilmauunissa niiden paisto onnistuu yhtä aikaa. Valmista kerralla vaikka tupla-annos, josta riittää myös seuraavan päivän aterialle. Jos et ole vielä kokeillut aitoa fetajuustoa, joka on valmistettu lampaan ja/tai vuohenmaidosta, suosittelen ehdottomasti testaamaan!

Resepti: Banskalaiset ja fetapyörykät (G)
4 annosta

Banskalaiset:

2 isoa bataattia
oliiviöljyä
1 tl hyvälaatuista suolaa, Foodin
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria

Kuori bataatit ja suikaloi niistä tikkuja. Sekoita niihin kulhossa loraus oliiviöljyä sekä mausteet. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele banskalaisia paiston aikana tarvittaessa muutaman kerran lastalla.

Fetapyörykät:

400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
100-200 g aitoa fetaa (vuohen ja/tai lampaanmaito)
1 tl hyvälaatuista suolaa, Foodin
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
mustapippuria

Sekoita kulhossa jauheliha, kananmunat, kuutioitu fetajuusto sekä mausteet. Pyöritä massasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile banskalaisten ja salaatin kanssa.

VINKKEJÄ:
– Bataatin lisäksi pellillä toimii myös porkkana, peruna ja palsternakka
– Valmista kerralla tupla-annos, josta riittää myös seuraavan päivän aterialle

Herkullista viikonloppua!

Terkuin,
Coach Oksanen

Pidätkö bataatista? Kokeile myös helppoja bataattirieskoja ja herkullista bataattivuokaa.

Vinkkejä ateriarytmiin ja inspiraatiota viikon ruokailuihin? Ota haltuun 7 päivän ruokalista treenin tueksi.

__________________________________________________

Voit tilata 7 päivän ruokalistan myös suoraan tästä!

[activecampaign form=5]

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti. Lähettämällä lomakkeen liityt myös TFW Helsinki Oy:n uutiskirjelistalle. Halutessasi voit poistua uutiskirjelistalta helposti viestin lopussa olevan Unsubscribe-painikkeen avulla.

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!