Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Herkulliset bataattisipsit

Aurinkoista torstaipäivää!

Nyt on luvassa herkullinen resepti ensi viikon Vappupöytään! Bataatista valmistetut bataattisipsit ovat helppo valmistaa ja maku on lähes täydellinen 😉 Kaiken lisäksi valmistamiseen tarvitset vain 3 raaka-ainetta! Kun valmistat sipsit itse, tiedät mitä syöt ja voit maustaa ne mieluisalla tavalla. Bataattisipsit toimivat sellaisenaan, aterian lisukkeena tai ripoteltuna esimerkiksi salaatin päälle. Otahan sipsit testiin!

Bataattisipsit
G, M, V

2 bataattia (noin 500 g)
1-2 rkl oliiviöljyä (tai muuta mieluista öljyä)
½ tl hyvälaatuista suolaa, esim. Foodin Himalajan kristallisuola tai merisuola

Lämmitä uuni 125-150 asteeseen. Jos mahdollista, käytä kiertoilmaa. Pese ja kuori bataatti. Leikkaa bataatista ohuita lastuja, esim. juustohöylällä. Mitä ohuempia siivuja, sitä rapeampia sipsejä. Siirrä bataattisiivut isoon kulhoon ja pirskottele päälle öljy sekä ripottele suola. Sekoita hyvin, jotta suola ja öljy levittyvät tasaisesti. Levitä bataattisiivut väljästi leivinpaperille ja paista uunissa noin 40 minuuttia. Kurkkaa välillä uuniin ja tarkista, että sipsit eivät pääse palamaan. Sammuta uuni ja anna sipsien kuivahtaa uunissa vielä noin 30 minuuttia. Matalampi lämpötila ja pidempi paistoaika toimii paremmin, sillä silloin saat sipseistä rapeampia. Anna sipsien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKEJÄ:

– Kokeile myös juuressipsejä: punajuurta, palsternakkaa ja porkkanaa.
– Voit välillä hieman raottaa uunin luukkua ja päästää kosteuden ulos.
– Sipsejä on hyvä kuivattaa uunissa vielä paiston jälkeen ainakin 30 minuuttia, mutta voit jättää ne uuniin jopa yön yli → rapeus taattu!
– Säilytä sipsejä ilmatiiviissä lasipurkissa, jotta rapeus säilyy.
– Sipsien maustamisessa vain taivas on rajana, mutta pelkkä suola toimii todella hyvin!
– Valmista kerralla useampi pellillinen sipsejä ja vie vaikka tuliaisiksi!

Herkullista Vappua!

Terkuin,
Coach Oksanen

#bataattisipsit #hallussa

Kokeile Vappupöytään myös lehtikaalisipsejä.

Vinkkejä ateriarytmiin ja inspiraatiota viikon ruokailuihin? Ota haltuun 7 päivän ruokalista treenin tueksi.

__________________________________________________

Voit tilata 7 päivän ruokalistan myös suoraan tästä!

[activecampaign form=5]

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti. Lähettämällä lomakkeen liityt myös TFW Helsinki Oy:n uutiskirjelistalle. Halutessasi voit poistua uutiskirjelistalta helposti viestin lopussa olevan Unsubscribe-painikkeen avulla.

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!