Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Punaherukka-kvinoapuuro

Muistatko lapsuudesta vispipuuron? Entä löytyykö pakkasesta vielä viime vuoden marjasatoa? Nyt olisi tarjolla herkullinen resepti käyttää viimeiset marjat pakkasesta ja kokeilla valmistaa kvinoaa kenties hieman eri tavalla kuin aiemmin. Vispipuuron ravintoarvot kohoavat nimittäin nextille levelille, kun valmistat puuron kvinoasta. Kvinoa on luontaisesti gluteeniton siemenkasvi. Se on erittäin ravintorikas sisältäen runsaasti hyvälaatuista hiilihydraattia, ravintokuitua sekä proteiinia – kvinoa on siitä poikkeuksellinen kasvi, että se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot oikeassa suhteessa. Lisäksi kvinoa sisältää mm. folaattia, magnesiumia, kaliumia sekä välttämättömiä rasvahappoja (alfalinoleeni- ja linolihappoa). Otahan siis tämä varsinainen superpuuro testiin!

PUNAHERUKKA-KVINOAPUURO (G, M)
6 annosta

2 dl kvinoaa
4 dl + 3 dl vettä
400 g punaherukoita
0,5 tl suolaa, Foodin
hunajaa/ vaahterasiirappia maun mukaan
ripaus vaniljajauhetta, Foodin

Lisäksi:
Kasvijuomaa (esim. kaura-, soija- tai mantelijuoma)
Kookoslastuja
Punaherukoita

Laita 4 dl vettä kiehumaan kattilaan ja huuhtele* sillä välin kvinoa huolellisesti. Lisää kvinoa kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kypsää. Lisää kattilaan punaherukat sekä 3 dl vettä. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se alkaa puuroutua. Anna puuron hetki jäähtyä ja lisää mukaan suola, hunaja/ vaahterasiirappi sekä vaniljajauhe. Soseuta puuro sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Huomioithan että jos käytät blenderiä, anna puuron jäähtyä kunnolla ennen soseuttamista. Tarjoa puuro haaleana mieluisan kasvijuoman ja kookoslastujen kanssa.

VINKKEJÄ:
– Kaipaatko lisää makeutta? Lisää puuroon 1 kypsä banaani ennen soseuttamista
Vegaanisen puuron saat kun käytät makeutukseen vaahterasiirappia
– Kokeile punaherukoiden tilalla puolukoita
– Puuro maistuu loistavalta myös kylmänä ja se on helppo ottaa mukaan evääksi
– Säilytä puuro jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä noin 3 päivää

*HUOM! Huuhtelethan kvinoan huolellisesti ennen käyttöä. Kvinoan pinnassa on saponiineja, jotka antavat sille ”saippuamaisen” maun. Saponiinit voivat aiheuttaa vatsakipuja, mutta saponiineista pääsee eroon huuhtelemalla jyvät huolellisesti ennen käyttöä. Parhaiten saponiinista pääsee eroon huuhtelemalla kvinoajyvät tiheäreikäisessä siivilässä juoksevan veden alla. Noin 30 sekunnin huuhtelu riittää. Voit myös keittää vedenkeittimessä vettä ja huuhdella jyvät sillä.

Tsemppiä sun viikkoon!

Terkuin,
Coach Oksanen

#punaherukkakvinoapuuro #hallussa

Lisää puuroreseptejä? Kokeile myös marjaisaa tuorepuuroa ja mangotuorepuuroa.

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!