Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

Resepti: Simppeli kvinoabowl

Nyt jaan teille reseptin simppeliin kvinoabowliin! Värikäs bowli kutsuu syömään ja on todella helppo valmistaa. Jos et ole vielä aikaisemmin kokeillut tofua, koska olet pitänyt sitä vetisenä, niin suosittelen testaamaan tofun kuivatusta ennen paistamista. Nimittäin mitä kuivempaa tofu on, sitä rapsakampaa se on paiston jälkeen. Bowliin voit käyttää mitä tahansa mieluisia kasviksia ja hyödyntää esim. jääkaapin nahistuneet kasvikset – ei hävikille 😉 Bowlissa käytetyt mustat seesaminsiemenet ovat ruskeaa, yleisemmin käytettyä siementä ravintorikkaampi ja aromikkaampi lajike ja ne sopivat loistavasti bowlien koristeluun. Toki voit ripotella päälle mitä tahansa siemeniä. Herkullisia bowlihetkiä!

Kvinoabowl (G, M, V)
2-3 annosta

1 pkt tofua, Jalotofu kylmäsavu
1 rkl seesamiöljyä

1 tuore parsakaali
3 dl keitettyä kvinoaa, Foodin
2 porkkanaa
1 avokaado
1 limen mehut
2 rkl (mustia) seesaminsiemeniä, Foodin

Tofun kuivatus ja valmistus
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä pöydälle muutama arkki talouspaperia ja laita tofut paperin päälle. Laita päälle toiset arkit talouspaperia ja paina esim. leikkuulauta painoksi tofujen päälle. Anna nesteen imeytyä talouspaperiin ja toista tarvittaessa. Mitä kuivempaa tofu on, sitä rapsakampi on lopputulos! Kun tofu on mielestäsi riittävän kuivaa, kuutioi se ja paista pannulla seesamiöljyssä rapeaksi, noin 3-5 minuuttia.

Muut ainekset
Huuhtele kvinoa ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Parsakaalin voit joko höyryttää kattilassa (noin 5-10 min, riippuen, kuinka rapeaa parsakaalia haluat – mitä lyhyempi höyrytys, sitä rapeampi parsakaali) tai käyttää tofujen jälkeen pikaisesti pannulla. Lopuksi suikaloi porkkana pitkiksi suikaleiksi ja kuutioi avokaado.

Bowlin kokoaminen
Kokoa bowliin kvinoa, parsakaali, tofu, porkkanat sekä avokaado. Purista päälle limen mehua ja ripottele lopuksi päälle (mustia) seesaminsiemeniä. Nauti!

VINKKEJÄ:
– Bowli on loistava eväs! Kokoa ainekset valmiiksi rasiaan ja nappaa mukaan.
– Kokeile myös Jalotofun muita marinoituja tofuja – bowliin sopii loistavasti myös esimerkiksi mieto chili.
– Parsakaalin pikainen valmistus pitää huolen, että sen arvokkaat ravintoaineet säilyvät.

Raikasta loppuviikkoa!

Terkuin,
Coach Oksanen

#kvinoabowl #hallussa

Lisää reseptejä parsakaalista? Kokeile hunajaisia uunikasviksia tai maailmanluokan salaattia.

Vinkkejä ateriarytmiin ja inspiraatiota viikon ruokailuihin? Ota haltuun 7 päivän ruokalista treenin tueksi.

__________________________________________________

Voit tilata 7 päivän ruokalistan myös suoraan tästä!

[activecampaign form=5]

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti. Lähettämällä lomakkeen liityt myös TFW Helsinki Oy:n uutiskirjelistalle. Halutessasi voit poistua uutiskirjelistalta helposti viestin lopussa olevan Unsubscribe-painikkeen avulla.

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!