Löydä liikunnan ilo TFW Helsingiltä. Osta jäsenyys tästä!

TFW HELSINKI X BREAKING TEAM FINLAND

Morjesta kaikille!

TFW Helsingin blogi on viettänyt hiljaiseloa jo hetken, mutta tähän on tulossa nyt muutos. Aktivoimme blogimme jälleen ja julkaisemme jatkossa kuukausittain mielenkiintoisia juttuja niin treeniin, ruokaan, palautumiseen, kuin TFW Helsingin toimintaan liittyen. Startataan homma aiheesta, josta olen todella innoissani ja ylpeä. Ennen kuin mennään itse asiaan, niin kerron vähän taustaa TFW-metodin ja huippu-urheilun yhteydestä niille, joille TFW ei ole entuudestaan tuttu.


*Kuvassa Martin Rooney yhdessä TFW Helsingin perustajien Elastisen, Petrin sekä Hatsolon kanssa North Carolinassa 2014.

Training For Warriors (TFW) on valmentaja Martin Rooneyn kehittämä ainutlaatuinen valmennusmetodi. Yhdysvaltalainen Rooney loi metodin alunperin erityisesti huippu-urheilijoiden tarpeita silmälläpitäen, mutta vuosien varrella sen on todettu sopivan erinomaisesti myös tavalliselle kuntosalikävijälle. Arjen sankareiden lisäksi, Training For Warriors -ohjelmaa ovat maailmanlaajuisesti käyttäneet tuhannet eri urheilulajien huiput (NFL, NBA, MLB, UFC) parantaakseen fyysistä suorituskykyään ja henkistä vahvuuttaan. Suomeen TFW rantautui vuonna 2014, kun avasimme Johannes Hattusen ja Kimmo Laihon kanssa legendaarisen TFW Helsingin ovet Hermannissa. Siitä lähtien TFW-saleja on perustettu ympäri Suomea eri yrittäjien toimesta. Lähimmän TFW-salisi löydät täältä.

 

Tästä pikakelauksella hyppy alkuvuoteen 2021, jolloin starttasimme yhteistyön Suomen Breikkiliiton kanssa ja allekirjoittaneesta tuli Suomen ensimmäisen Breikkimaajoukkueen vastaava fysiikkavalmentaja. Samalla sovimme, että kasaisimme yhdessä maajoukkueen päävalmentajan Jussi ”Focus” Sirviön kanssa oman valmennustiimin sekä suunnittelisimme miten homma otetaan haltuun kokonaisvaltaisesti. Tällaista kun ei ole koskaan aikaisemmin breikin osalta tehty, niin olimme täysin uuden äärellä. Vaikka Breikki lajina onkin suhteellisen vanha, niin urheilulajina se on uusi. Vuoden 2020 joulukuussa laji valittiin virallisesti olympialajiksi ja ensimmäiset debyyttikisat tullaan pitämään Pariisissa 2024.

 

MAAJOUKKUEEN VALMENNUSTIIMI

Yhdistimme Jussin kanssa kontaktimme ja pian meillä olikin kasassa maailmanluokan tiimi!

Aleksi Kyllönen, joukkueen manageri

Jussi ”Focus” Sirviö, päävalmentaja

Andrii ”Pluto” Grekul, breikin valmentaja

Petri Rasanen, vastaava fysiikkavalmentaja

Santtu Laine, fysiikkavalmentaja

Teemu Silius, naprapaatti

Mikko Oksman, lääkäri

Suomen ensimmäisen Breikkimaajoukkueen eli  Breaking Team Finlandin tanssijoihin pääset tutustumaan täältä.

 

Päätimme yhdessä, että hommat tehdään heti alusta lähtien laadukkaasti ja isosti. TFW Helsinki, Tanssikoulu Saiffa sekä B-boy & B-girl Dojo lähtivät ensimmäisinä virallisina yhteistyökumppaneina tukemaan Breaking Team Finlandin matkaa kohti Pariisia 2024. TFW Helsingin ja Saiffan salit tarjosivat maailmanluokan puitteet niin tanssi-, kuin fysiikkaharjoittelullekin ja B-boy & B-girl Dojo puolestaan teknistä tietoutta lajista verkkovalmennusalustan kautta. Vuoden 2021 kolme ensimmäistä maajoukkueleiriä pidettiin myös TFW Helsingin sekä Tanssikoulu Saiffan tiloissa. Seuraavasta videosta pääset tutustumaan leirien tunnelmaan. (Video by: Aleksi Kyllönen SBL)

Breikin EM-kisoista tuli Suomeen kotiintuomisina pronssia!


*Kuvassa Suomen edustusjoukkue Breikin Euroopan mestaruuskilpailuissa Sochissa kesällä 2021.

Kansainvälinen kisakalenteri starttasi kesäkuussa 2021, kun Sochissa järjestettiin kaksipäiväiset breikin EM-kisat. Titteleistä kisattiin niin yksilö-, kuin ryhmäsarjassa ja Suomea oli edustamassa viisihenkinen joukkue: Kristiina ”Stinkki” Mikhel, Johannes ”Hatsolo” Hattunen, Niklas ”Slick Nick” Isola, Kimmo ”Haiku” Korpela, Pontus ”P-Tech” Linder. Suomi otti ryhmäkilpailussa viidennen sijan, kun taas miesten yksilökilpailussa Johannes ”Hatsolo” Hattunen nappasi taidokkaasti pronssia! #HALLUSSA


*Kuvassa pronssia 2021 EM-kisoista voittanut Johannes ”HATSOLO” Hattunen. EM kuvat: Mikko Oksman.

Tsekkaa Johanneksen vahva pronssiottelu alla olevasta videosta kokonaisuudessaan. (Video WDSF)

 

BREIKIN SM-KILPAILUT

2021 saatiin kilpailuiden osalta vahvasti päätökseen, kun maajoukkueen tanssijat nappasivat Breikin Suomenmestaruuskilpailusta miesten sarjassa kolme kirkkainta mitallia kotiin sijoituksin 1. Elias ”Elmonaattori” Niskanen, 2. Kimmo ”Haiku” Korpela sekä 3. Johannes ”Hatsolo” Hattunen. Naisissa Suomenmestaruuden voitti hienosti Tanja ”Kid-T” Kuurola. Onnea vielä kaikille mitalisteille!

VIKA LEIRI, PARAS LEIRI!

Onnistunut vuosi 2021 sai arvoisensa päätöksen, kun pääsimme viettämään vuoden viimeisen maajoukkueleirin valmennuskeskus Pajulahdessa. Puitteet ja palvelu olivat todellakin hallussa. Oli mukava nähdä miten breikki otettiin uutena lajina hienosti vastaan. Kiitos tästä vielä koko Pajulahden henkilökunnalle! Tsekkaa viimeisen leirin tunnelmat alta löytyvästä koostevideosta. (Video by: Aleksi Kyllönen SBL)

 

Katso myös lopuksi päävalmentajamme Jussi ”FOCUS” Sirviön mietteet kuluneesta vuodesta B-boy & B-girl Dojon videolta.
To our international followers. Check out this video where our head coach Jussi ”FOCUS” Sirviö sums up the national team’s first year journey.

 

Iso kiitos koko Breaking Team Finlandille, Suomen Breikkiliitolle, Tanssiurheiluliitolle sekä Suomen olympiakomitealle tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta. Kiitos myös kaikille maajoukkueen matkaa jo tukeneille yrityksille: Saiffa, B-boy & B-girl Dojo, TFW Helsinki, Puhdistamo, CTN sekä Pajulahti Olympic Training Center!

Matka kohti Pariisia 2024 on startattu vahvasti!

To Be Continued….

Petri Rasanen
TFW Helsinki & Breaking Team Finland

Artikkelikuva: Suomen Olympiakomitea

 

PS. Jos yrityksesi haluaa olla mukana tekemässä historiaa ja tukemassa Breaking Team Finlandin matkaa kohti Pariisin olympialaisia 2024, niin laita viestiä petri@tfwhelsinki.com tai ale.kyllonen@gmail.com ja otetaan tilanne yhdessä haltuun! 

 

Tsekkaa myös TFW Helsingin Back To Gym -kamppis sekä huhtikuussa 4.4.2022 alkava TFW Helsinki Warrior Start -kurssi!

 

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!